Doporučení pro pacienty s rakovinou
Doporučená strava pro pacienty s rakovinou by měla obsahovat následující složky, popřípadně by měly být nahrazeny multivitamínovými prostředky. Tento krátký seznam je jen pro přehled, čeho by se měli pacienti vyvarovat a co by měli jíst.
Karotiny: 15 - 60 mg/den 
C vitamín: 1000 - 6000 mg/den 
E vitamín: 600 - 1000 IU/den 
Selen: 200 - 800 pikrogramů/den 
Zinek: 15 - 35 mg/den 
Koenzim Q10: 100 - 400mg/den 
EPA: 3000 - 5000 mg/den (olivový olej, rybí olej, ořechy, lněný olej) 
Strava: 
- jíst pestrou stravu: 
- hodně ovoce a zeleniny, bio výrobky 
- hodně jídel s vysokým obsahem vlákniny (černý chléb, obiloviny) 
- snížit potřebu tuků při vaření, přidávat k jídlu jen ke konci vaření! 
- mléčné výrobky jen s nízkým obsahem tuků 
- vyhýbat se uzeninám a slanému, jídlu v octovém nálevu 
- při obezitě je třeba se zbavit nadbytečných kil (pravidelný pohyb a změna stravy) 
- nejíst maso, jídlo zvířecího původu 
- nejíst arašidy 
- nekořenit 
- sladit jen medem 
- pít hodně ovocných a zeleninových šťáv (mrkev, červená řepa) 
- vyhýbat se studeným nápojům 
- denně musí vypít nejméně 1,5 - 2 litry vody 
- nesolit 
- vyhýbat se jídlům způsobující nadýmání 
- stravu důkladně pokousat 
- nepřejídat se 
- nemlsat 
- vyhýbat se kávě, černému čaji a alkoholu 
- nejíst žádné polotovary, konzervy a konzervované jídlo